Kategórie
 
 
 
 
 

Závitorezy ROSCAMAT

Závitorezy ROSCAMAT sú vyrobené z dvoch alebo troch ramien (podľa modelu) vzájomne spojených tak, že tvoria pantografický systém zaručujúci kolmosť nástroja na rovinu upnutia v každom pracovnom bode. Systém je vyvažovaný vzduchovou pružinou umiestnenou v telese ramena. Na upnutie závitníka sa používajú rýchlovymeniteľné vložky. Jednoduchosť, variabilnosť, nulový čas nastavenia nástroja a jednoduchosť prenosu stroja z jedného miesta dielne na druhé robia zo závitorezov ROSCAMAT zariadenia potrebné v každej strojárskej výrobe.

Závitorezy ROSCAMAT

Sú vhodné pre malé dielce, ako aj pre rozmerné obrobky s rôznymi pracovnými výškami, ako sú napríklad veľké formy. Všetky závitorezy je možné dodať s otočnou hlavou pre rezanie závitov v horizontálnej polohe. K strojom je možné dodať množstvo príslušenstva na zefektívnenie výroby, ako sú pracovné stoly, magnetické podstavy, predĺženia závitníkov alebo držiaky závitových kruhový čelustí.


1. Modulárny systém - závitorezy ROSCAMAT sú unikátne modulárnym systémom, ktorý umožňuje zabezpečiť optimálne rezné podmienky pre jednotlivé rozmery závitov, tj. počet otáčok a veľkosť krútiaceho momentu. Modulárny systém sa skladá zo 6 rýchlovymeniteľných modulov (planétových prevodoviek) pomocou ktorých možno v prípade potreby rýchlo meniť otáčky nástroja. Každý závit je tak možné rezať predpísanými reznými rýchlosťami.

2. Pevnosť ramien v priereze - stroje ROSCAMAT vynikajú stabilitou a pevnosťou ramien v priereze. Ramená sú vyrobené z pevnej hliníkovej zliatiny, čo zaručuje odolnosť proti pôsobeniu momentových síl vznikajúcich pri rezaní závitu. Nedochádza tak k deformácií stroja a strate kolmosti voči upínacej ploche.

3. Bezpečnosť a dlhá životnosť - elektronické prvky (kabeláž) stroja, pneumatické vedenie a tiež všetky pohyblivé časti stroja (vzduchová pružina) sú zabudované v telese stroja, čo zaručuje vysokú bezpečnosť a dlhú životnosť stroja.

 

Hlavný prínos závitorezov ROSCAMAT :

  • zvýšenie kvality - každý zavit je narezaný kolmo, alebo pod zvolenym uhlom
  • zvýšenie efektivity výrobného procesu (skracujú výrobný čas)
  • úspora finančných nákladov
    • znižujú spotrebu závitníkov
    • znižujú počet nepodarkov
  • vysoká variabilnosť stroja
    • závitovanie, zahlbnovanie, osádzanie Helicoil vložiek, vŕtanie do mäkkých materiálov
  • jednoduchá obsluha
  • nízka hlučnosť

 

Prezrite si ponuku rôznych variácií závitorezov Roscamat v našom e-shope.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia