Kategórie
 
 
 
 
 

EMCO HYPERTURN 45-G3: viac priestoru a flexibility

Základ stroja a tvar lôžka HYPERTURN 45 boli prepracované tak, aby sa zväčšil pracovný priestor a aby sa prispôsobil širšiemu revolveru, aby bolo možné integrovať revolverovú hlavu so 16 nástrojmi a väčší zdvih osi Y +/- 40 mm. Stroj zostáva kompaktný a šikmé lôžko so sklonom 72° dokonale podporuje ergonomické požiadavky a optimálny odchod triesok.

EMCO HYPERTURN 45-G3: viac priestoru a flexibility

Nový model HYPERTURN 45-G3 je ako vstupná úroveň do série Hyperturn pôsobivý so zväčšenou vzdialenosťou vretena 760 mm pre spracovanie bez kolízie s dvoma vežičkami. Rozšírený pracovný priestor ponúka dostatočný priestor na integráciu veží BMT vo verziách 12x alebo 16x. Vďaka presnému rozhraniu pre rýchlu výmenu nástrojov a priamemu pohonu pre vysoko výkonné frézovanie zložitých obrobkov je vynikajúcou voľbou. Vodou chladený priamy pohon má výkon 8 kW; vŕta a frézuje rýchlosťou až 12 000 ot / min a ponúka krútiaci moment 20 Nm. Stabilné rozhranie BMT zaručuje dlhú životnosť nástrojov. Celkovo dáva užívateľovi viac možností z hľadiska spracovania obrobku alebo zvýšenia produktivity.


Konštrukcia stroja
Srdcom stroja je šikmé lôžko 72°. Vďaka svojej mimoriadne pevnej a kompaktnej konštrukcii vyrobenej zo zváranej ocele tvorí základ pre robustný a presný sústruh. Výstuže poskytujú dodatočnú tuhosť v zónach, ktoré sú vystavené zvýšenému namáhaniu. Použitie ocele namiesto liatiny vedie k lepšej tuhosti a tepelnému chovaniu vo fáze zahrievania. Všetky vodiace lišty sú implementované ako vopred naplnené vodiace valčeky. Priskrutkujú sa na presne opracované podperné plochy a chránia sa pred kontamináciou krycími sponami z pružinovej ocele. V pracovnom priestore pevné kryty vyrobené z nehrdzavejúcej ocele zvyšujú prevádzkovú bezpečnosť a životnosť.

Hlavné vreteno / protivreteno: Vysoký hnací výkon vretien v kombinácii s optimálnym krútiacim momentom zaisťuje prevádzkovú produktivitu pri rezaní ocele a rezania hliníka vysokou rýchlosťou. Integrované vretenové motory (ISM) vybavené veľkými presnými ložiskami umožňujú dosahovať mimoriadne vysoké rýchlosti otáčania spojené s mimoriadne dobrými vlastnosťami chodu. Vysoko tepelnú stabilitu zaisťujú symetricky navrhnuté vretená v kombinácii so snímačmi teploty na ložiskových bodoch a chladením kvapaliny.
V stroji HYPERTURN 45-G3 je protiľahlé vreteno namontované na svojom vlastnom lineárnom posúvači a môže sa pohybovať vo vzdialenosti 520 mm. Vyhadzovač dielov s monitorovaním zdvihu a chladením zaisťuje bezpečné umiestnenie hotových dielov na dopravníku. Na požiadanie môže byť upínací valec bez priechodného otvoru nahradený dutým upínacím valcom s priechodným otvorom s priemerom 45 mm na odstránenie dlhých štíhlych častí protivretenom.
 Vďaka najnovšiemu systému pohonu a riadenia od spoločnosti Siemens, Sinumerik 840D sl s emcoNNECT alebo Fanuc 31 iB je možné stroj ľahko a efektívne programovať. Vyklopiteľná klávesnica PC poskytuje ergonomickú funkciu, najmä ak sa programovanie často vykonáva priamo na stroji.


Digitálny pomocník pri riadení strojov a procesov
emcoNNECT znamená konektivitu a vytváranie sietí v produkčnom prostredí.
Je digitálnym procesným asistentom pre úplnú integráciu zákazníckych a systémových aplikácií vo svete riadenia strojov a procesov. Používatelia a ich požiadavky sú ústredným bodom každého prevádzkového kroku: umožňuje to, aby sa prevádzkové postupy štruktúrovali efektívnejšie a zároveň sa zachovala známa, vysoko spoľahlivá výkonnosť strojov vo všetkých prevádzkových režimoch.
Hardvérový základ pre emcoNNECT tvorí 22 "priemyselný dotykový ovládací panel a priemyselné PC (IPC). Vďaka ľahkej a rýchlej aktualizácii a konfigurácii je emcoNNECT dokonale pripravený na budúce požiadavky.
Rozsah dostupných aplikácií sa neustále rozširuje. Odteraz si môžete napríklad stiahnuť našu aplikáciu Shopfloor Data ako možnosť na zber údajov o stroji a prevádzke. Zabezpečuje komplexné monitorovanie všetkých strojov, ako aj organizáciu procesov vo výrobnej oblasti. Tento produkt sa vyznačuje predovšetkým nezávislosťou na stroji a výrobe a mobilným prístupom do stavu stroja pomocou smartfónu alebo počítača Tablet PC. S cieľom minimalizovať prestoje stroja v súčasnosti vyvíjame aplikáciu na cielenú preventívnu údržbu - Guardian.
emcoNNECT je štandardnou súčasťou všetkých strojov vybavených ovládaním Siemens 840D sl. Po dokončení prebiehajúceho vývoja pre HEIDENHAIN 640 a FANUC 31i bude emcoNNECT k dispozícii na všetkých riadiacich platformách.


Automatizácia: Individuálna automatizácia

Výkonný portálový nakladač EMCO umožňuje plne automatizované nakladanie a vykladanie tovaru. Stroj a portálový nakladač, navrhnutý ako kompaktná jednotka, ponúkajú plynulú prevádzku a veľmi krátke časy zaťaženia. Ovládanie sa vykonáva pomocou ovládacích prvkov stroja. Na výrobu obrobkov z tyčí sú k dispozícii nakladač s krátkymi tyčami a nakladač s dĺžkou 3 m. S prídavnými zariadeniami, ako sú meracie stanice, popisovacie stanice, čistiace kontajnery alebo montážne bloky, sa môžu časy výrobného procesu enormne skrátiť. Napríklad vyradené časti sa triedia pomocou meracej sondy a meracieho zariadenia vybaveného integrovaným systémom likvidácie častí. Doplnkové palety pre prírezy umožňujú vkladanie prírezov do stroja so správnou orientáciou, a tým zvyšujú tok častí pri nízkej pracovnej sile. Výrobné takty sú skrátené alebo úplne eliminované optimálnym prispôsobením zákazníkom. Osobitným rysom portálového nakladača EMCO je os B, integrovaná ako otočná jednotka. Umožňuje šikmé zasunutie výstrižkov do upínacích prípravkov a súčasne otočenie s pojazdom.
Toto poskytuje nielen neobmedzenú flexibilitu pri nakladaní a vykladaní, ale tiež drasticky skrátené doby cyklu. Kompletné meranie hotovej časti a spracovanie a spätná väzba nameraných hodnôt do riadiacej jednotky stroja je zabezpečená systémom SPC (štatistické riadenie procesu).
Pre predtvarované polotovary a diely s priemermi väčšími ako priechodný otvor vretena, ponúka EMCO integrované a kompaktné riešenie automatizácie: výkyvný nakladač pre plne automatické nakladanie a vykladanie. Toto bolo navrhnuté spolu so strojom ako jedna jednotka a vyznačuje sa veľmi krátkymi časmi zaťaženia, bezproblémovou prevádzkou a širokou škálou možností personalizácie. Ovládanie sa vykonáva pomocou ovládacích prvkov stroja. Otočný a lineárny pohyb poháňaný servomotormi umožňuje rýchle a ľahké nastavenie. Predtvarované polotovary môžu byť umiestnené v upínacom zariadení v správnej orientácii.
Po dokončení procesu sa hotové diely prepravia zo stroja a uložia. Pre prispôsobenie podľa potrieb zákazníka majú zákazníci k dispozícii širokú škálu systémov uchopenia a manipulácie. Vďaka špeciálnym systémom kŕmenia polovýrobkov je možné predformované obrobky naložiť do hlavného vretena so správnou orientáciou, aby sa dosiahla nízka pracovná produkcia.
Na spracovanie tyčí ponúka spoločnosť EMCO dva rôzne nakladače: klasický 3-metrový nakladač (EMCO TOPLOAD 8-42) a krátky nakladač SL1200 EMCO pre obmedzené výrobné priestory.

Vyrobené v srdci Európy“, jedná sa o záväzok spoločnosti EMCO, ktorý sa samozrejme vzťahuje aj na model HYPERTURN 45-G3. Vývoj a výroba strojov sa uskutočňuje výlučne v strednej Európe v spolupráci s uznávanými európskymi výrobcami, ktorí spĺňajú najvyššie štandardy kvality, produktivity a prevádzkovej efektívnosti.
Atraktivitou modelu HYPERTURN 45-G3 je jeho obrovská flexibilita, vďaka ktorej je vhodný pre veľké množstvo výrobných požiadaviek vo veľmi rôznych odvetviach priemyslu, či už je to priemysel obrábacích strojov všeobecne, pre obchodníkov s jobmi, dodávateľov automobilového priemyslu, ktorí vyrábajú hlavne veľké objemy alebo presné obchody, ako je výroba zubnej techniky a výroba šperkov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia